آسیب های اجتماعی فرزندان

خانواده، مدرسه و جامعه سه عامل هستند که در تکامل زندگی اجتماعی کودکان و جلوگیری از آسیب های اجتماعی آنها نقش بسیار پررنگی دارند. در این بین، توجه ی والدین در دوران نوزادی و کودکی ارزش حیاتی در سلامت فکر و رشد کامل مراحل شخصیتی کودک دارد.

عواملی موثر در بروز آسیب های اجتماعی فرزندان کدامند؟

همان طور که عنوان شد خانواده یکی از مهمترین عوامل موثر در رشد همه جانبه ی کودک و نوجوان است و می تواند در جهت پیشگیری از آسیب های اجتمـاعی فرزندان گام های موثر و اساسی بردارد. اما گاهی برخی موارد در خانواده ها زمینه ای برای وارد شدن آسیب های اجتماعی به کودکان می شوند. مانند؛ خانوانده های نامتعادل، خانواده معتاد ، کمبود محبت در خانواده و .

 

آسیب های اجتماعی

خانواده ی نامتعادل

خانواده اولین کانونی است که باعث شکل گیری شخصیت کودکان می شود. اطفال نگرش های اجتماعی را از خانواده می آموزند و چنانچه یکی از دو والد دچار آلودگی باشد، فرزندان آن ها بیش از هر کسی در معرض این آلودگی قرار خواهد گرفت.
به طور کلی افراد بزهکار دارای والدینی هستند، که یا بسیار بی تفاوت و بی توجه به فرزندان خود هستند، یا برعکس، بسیار خشن و سختگیر. جدای از این مورد والدین چنین افرادی معمولا یا بی سواد یا کم سواد هستند و حتی عده ی بیشماری از این والد ها بیکار بوده و خانواده از نظر مالی و رفاهی در موقعیت بدی قرار دارد.
جدای از والدین، بزهکاری دیگر افراد خانواده می تواند نقش بسیار در رفتار دیگر اعضای خانواده داشته باشد، زیرا فرزندان در هر خانواده ناگزیرند با دیگر اعضای خانواده ارتباط داشته باشند.


مقالات مرتبط : ن و عوامل تغییر مسیر زندگی آنها در اجتماع


اعتیاد

خانواده های معتاد

از دیگر عوامل موثر در آسیب های اجتماعی فرزندان ، اعتیاد تمام یا برخی از اعضای خانواده به مواد مخدر ، الکل یا . است. اصولا به خاطر ارتباط و آمیزش و وابستگی که بین اعضای یک خانواده وجود دارد، چنانچه برخی از اعضا دارای آلودگی هایی باشند، خواه یا ناخواه، به طور نسبی در دیگر افراد خانواده نیز تاثیر می گذارد و احتمالا باعث آلودگی آن ها نیز می شود و در مواردی که باعث آلودگی آن ها نشود وضع خانوادگی را تحت شعاع قرار می دهد و در مواردی آنان را با عواقب ناگوار و غیر قابل جبران مواجهه می کند.

افراد معتاد در شرایط نئشگی بسیار بخشنده، ایثار گر و مهربان هستند و در حالت خماری، بسیار عصبانی و خشمگین، یا در کمال بی تفاوتی و بی حوصلگی نسبت به وقایع اطراف خود یا نزدیکان خود، هستند و کمترین احساس یا واکنشی از خود نشان نمی دهند.
حال رشد فرزند در این شرایط و تضاد ها چگونه خواهد بود؟

بروز این تضاد ها و تغییرات رفتاری در والدین، اولین عامل گرایش کودکان به مواد مخدر است. زیرا کودک به تجربه درک می کند که سرپرست او بعد از استعمال این مواد با او رفتار عاطفی تر و سرشار از مهر و محبت دارد و کودک که ناتوان از تشخیص این مطلب است که، احساسات در حالت نئشگی حالت موقتی و کاذب دارد، در ذهن خود بین حالت خوب و استعمال دخانیات رابطه ی لازم و ملزوم برقرار می کند.

از طرفی دیگر، معمولا والد معتاد به مواد مخدر یا الکل، برای جلوگیری از فروپاشی خانواده و حفظ رابطه ی با همسر و فرزندان، دیگر اعضای خانواده را به مشارکت در مصرف مواد و یا توزیع آن وا می دارد.

 

کمبود محبت

کمبود محبت در خانواده

از ضروریات رشد عاطفی کودک، وجود محبت والدین است. همان طور که کودک برای رشد جسمانی نیاز به غذا و توجه دارد، برای رشد عاطفی و ورود به اجتماع هم، نیاز به محبت و حمایت دارد.

فرزندان بیش تر از آنکه نیاز به غذای خوب، لباس گران، اسباب بازی های مختلف و . داشته باشند، نیاز دارند که مورد مقبولیت والدین قرار بگیرند و احساس کنند که به کسی تعلق دارند.

کمبود محبت از عوامل بسیار موثر دربروز آسیب های اجتماعی فرزندان محسوب می شود و باعث سوق کودک و نوجوان به سمت بزهکاری می شود. بسیار دیده شده که برخی از کودکان به خاطر بی مهری و بی توجهی والدین، به راه ی ، زورگویی و حتی دعوا کردن و کتک زدن دیگران کشیده شده اند.

نتیجه ی تحقیقات بر روی بسیاری از کودکان بزهکار به این صورت بوده که، این کودک در خانواده مورد بی مهری قرار گرفته و در نتیجه برای انتقام از والدین و برای جلب توجه ی آن ها به سرقت یا آزار و اذیت دیگران روی آورده اند.

به عبارتی دیگر، انگیزه برای ارتکاب جرم در این کودکان، خود نمایی و میل به شناخته شدن بوده است. نکته ی جالب اینجاست که هیچ تنبیه و تهدیدی هر چند سخت و شدید، در رفع این عادات موثر نخواهد بود، بهترین راه شناخت علت اصلی ، محبت و توجه از طرف والدین است.

 

طلاق


مقالات مرتبط: آسیب های اجتـماعی ، بررسی و راه های درمان


اختلاف خانوادگی

موضوع مهم بعدی که ممکن است باعث ارتکاب جرایم کودکان و نوجوانان به عنوان آسیب های اجتماعی شود، اختلاف بین والدین است. اختلافات بین والدین، خورده گیری، پرخاش و اصطحکاک بین آن ها، تاثیرات منفی بسیاری در رشد عاطفی و شخصیتی کودک دارد.

گاهی این اختلافات باعث ترک محیط خانواده توسط یکی از والدین می شود. بنابراین مشاهده می شود که اختلافات بین والدین تاثیر منفی مستقیمی بر روی کودکان می گذارد و باعث سوق آن ها به سمت ارتکاب جرم یا خود کشی می شود.

زیرا در خانواده هایی که از هم جدا زندگی می کنند، گرچه در ظاهر طفل از خانواده طرد نشده است، اما در باطن از محبت پدر یا مادر یا هر دو محروم شده و از نظر روحی پژمرده می شود.

 

تربیت فرزندان

نکاتی موثر در پیشگیری از آسیب های اجتماعی فرزندان

• نقاط قوت کودکتان را بشناسید و آن را پرورش دهید
• کودکتان را با ارزش های دینی تربیت کنید
• روابط صحیح و متعادل با فرزند خود داشته باشید.
• از مقایسه ی فرزندان با همسالان در امور آموزشی و علمی جدا خود داری کنید.
• الگوی مناسبی برای تربیت فرزندان خود انتخاب کنید
• مسئولیت مناسبی را با توجه به سن فرزندتان به او واگذار نمایید و از او بخواهید این مسئولیت را به بهترین شکل انجام دهد.
• در بکار گیری شیوه های تربیتی با هم هماهنگ باشید.
• امکانات تفریحی مناسب و سالمی برای کودکان خود فراهم کنید
• برای بالا بردن عزت نفس کودکان خود، در مورد محیط تحصیلی و امور اساسی خانواده با فرزند خود م کنید.

 


حتما بخوانید : پوشش ن در جوامع مختلف باید چگونه باشد


حتما بخوانید :  بررسی تاثیر مصرف شکر بر افسردگی و تحلیل ارتباط بین این دو


 

منبع : مجله اینترنتی فراحرف

فراحرف

 منبع فراحرف


بیتوته خانواده ,فرزندان ,اجتماعی ,کودکان ,آسیب ,والدین ,اجتماعی فرزندان ,اعضای خانواده ,دیگر اعضای ,کمبود محبت ,مواد مخدر ,دیگر اعضای خانواده ,دیگر اف منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

طرح چی مرید بازی های مدرن وکلاسیک کامپیوتری کنکورفا ✨Dreamer✨ مطالب بروز میلاد روید شب که میشه در مورد هر چی بخواین هست